Starbucks til Drammen

(Drammen, 25. mai 2014) Starbucks etablerer seg i Drammen og åpner i oktober 2014 i Magasinet.

Dermed blir Drammen blant de første byene i Norge som får den populære kaffekjeden og det er en stolt senterleder som ønsker dem velkommen.

- Det er en hyggelig anerkjennelse av Drammen by når Starbucks velger å etablere seg her. I dag er Starbucks fortsatt nesten som en attraksjon å regne for oss nordmenn, og vi vet at folk reiser langveis fra for å besøke de to øvrige butikkene Starbucks har på Østlandet. Det betyr mye for Magasinet å få Starbucks, men enda viktigere er det for hele sentrum fordi dette kommer til å trekke folk, sier Lennarth Gryting, senterleder ved Magasinet Drammen.

Umoe Restaurants fikk de geografiske rettighetene til Starbucks for Norge og Sverige i september i fjor, og arbeider målrettet med å ekspandere det amerikanske kaffekonseptet i de største byene i Norge og Sverige. Selskapet opplever stor interesse både fra potensielle baristaer og fra utleiere som ønsker Starbucks velkommen.

For Starbucks selv er nettopp sentrumsutvikling viktig. Og Administrerende direktør i Starbucks Norge og Sverige Joannis Vendrig gleder seg til å åpne i Drammen.

- Beliggenheten i sentrum av Drammen er helt avgjørende for oss. Starbucks ønsker å være tilstede i det levende bybildet og bidra til å øke tilstrømningen av mennesker til sentrum, sier Vendrig.

Nå begynner arbeidet med å finne dyktige medarbeidere som skal gjennom en grundig opptrening for å kunne lage og servere den kjente kvalitetskaffen fra Starbucks.

- Det er alltid spennende å skulle Jobbe for Starbucks i Norge. Personene vi leter etter er engasjerte og åpne, med en sterk tro på det gode i møtet mellom mennesker, med kaffen som det naturlige samlingspunktet, sier Vendrig.

Starbucks blir å finne på Drammens mest sentrale hjørne mot Bragernes torg, gågaten og knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt
Joannis Vendrig, Managing Director Starbucks Norway/Sweden, tel: 934 69 749
Morten Klerck-Nilssen, eiendomssjef Sektor Gruppen, tel: 900 34 973
Lennarth Grything, senterleder Magasinet Drammen, tel: 322 13 992

###

Om Umoe Restaurants

Umoe Restaurants er et ledende restaurant-­‐selskap i Skandinavia med 320 restauranter og kafeer. Selskapet har en årlig forventet omsetning på om lag 4 milliarder kroner, og 7000 ansatte fordelt på kjente merkevarer som Peppes Pizza AS, TGI Fridays og Burger King samt Blender AS, som er en tilbyder av mat-­‐ og drikkekonsepter til kjøpesentre og flyplasser. Umoe Restaurants eies av Umoe-­‐ Gruppen, et selskap eid av Jens Ulltveit-­‐Moe og hans familie. Umoe-­‐Gruppen har hatt virksomhet innen offshore-­‐ og maritim industri siden oppstart i 1984. www.umoerestaurants.no

 

Om Starbucks

Siden 1971 har Starbucks Coffee Company vært opptatt av etiske innkjøp og brenning av arabisk kaffe med den høyeste kvaliteten i verden. Med kaffebarer i over seksti land er selskapet i dag den fremste på brenning av kaffebønner og forhandler av spesialkaffe. Gjennom selskapets forpliktelse til dyktighet og tydelige, internasjonale, retningslinjer, får hver eneste kunde en unik Starbucks-­‐ opplevelse hver gang de besøker en Starbucks. www.starbucks.com.

 

Om Sektor Gruppen
Sektor Gruppen AS er ledende innen forvaltning, utvikling og markedsføring av kjøpesentre i Norge. Med 36 kjøpesentre skaper vi i samarbeid med våre leietakere gode handleopplevelser for våre kunder som igjen skaper merverdier for våre eiere og oppdragsgivere. Den samlede senteromsetningen er NOK 22 mrd. og porteføljen har et samlet bruttoareal på ca. 940 000 kvm.

26.05.2014