King Food kjøper 7 Burger King-restauranter i Danmark

Danmark er definert som et marked i vekst for Burger King, og nå tar masterfranchisetager King Food syvmilsstøvlene på og kjøper 7 veldrevne restauranter i Danmark.

Det norske firmaet King Food AS (del av UMOE Restaurants AS) overtar 1. november 2014 7 attraktive Burger King-restauranter. Oppkjøpet er et ledd i Burger Kings planer om vekst på det danske markedet, hvor antallet restauranter skal øke med 50 % i løpet av 5 år.

 

Ole Erik Samseth, Markeds- og kommunikasjonsdirektør i King Food, sier:

-  Vi har ambisiøse planer for vekst på det danske markedet og oppkjøpet av disse syv restaurantene gir oss et solid grunnlag å vokse videre på. I Skandinavia kommer vi nå opp på et antall av 46 egeneide restauranter og bidrar derfor med både know-how og kapital til å utvikle forretningen.

 

Bak salget står Anna og Poul Dall, som i selskapet Montana Food har utviklet noen av de mest suksessrike Burger King-restauranter i Danmark:

- Vi har hatt suksess med å drive restaurantene i Danmark, fordi vi har fokusert på å ha positive og fornøyde medarbeidere, som får gjestene til å komme igjen og igjen. Derfor har det vært avgjørende for oss, at vi selger til mennesker som har samme oppfattelse av personalpolitikk og virksomhetsledelse som oss, sier Anna Dall.

 

Ved å gå fra 0 til 7 restauranter i Danmark vil King Food overta en veletablert og overskuddsgivende organisasjon, som den norske virksomheten planlegger å åpne flere restauranter med:

- Fremtiden vil by på flere restaurantåpninger, hvor vi vil ha moderne, veldrevne restauranter med høyt motiverte medarbeidere. Målsettingen er å øke antallet danske Burger King restauranter med 50 %, og etterspørselen fra danske burgerelskere viser oss at det er mulig, sier Ole Erik Samseth.

 

Den første restaurantåpningen er allerede varslet i Viborg, som får sin første Burger King innen årets slutt. Poul Dall får fremover en rolle som konsulent for King Food, hvor han skal være rådgiver rundt etablering av flere restauranter. Anna Dall blir fortsatt en del av ledelsen for restaurantene, og vi sikrer på den måten kontinuitet i driften.

 

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Ole Erik Samseth, Markeds- og Kommunikasjonsdirektør King Food AS (UMOE Restaurants)

Telefon: +47 90782065,

Epost: ole.erik.samseth@burgerking.no

20.10.2014