Endelig kommer Starbucks til Oslo sentrum

Oslo, 28 mai 2013 – Klokken 12.00, tirsdag 28. mai i Oslo City åpner Starbucks (NASDAQ: SBUX) for første gang dørene til en Starbucks-butikk i Oslo. Dette er Umoe Restaurants første Starbucks, etter at selskapet fikk geografiske rettigheter til Starbucks for Norge og Sverige i september i fjor.

Butikken er bygget i nordisk stil, der naturlig treverk kombineres med det tradisjonelle Starbucks-designet for å sikre at Oslos kaffedrikkere nå får ta del i den unike, internasjonale Starbucks-opplevelsen.  Starbucks har allerede vært etablert på Gardermoen flyplass i over ett år, men nå får Oslos kaffeelskere sin egen Starbucks.

Den offisielle åpningen er i underetasjen på Oslo City klokken 12.00. De første betalende gjestene slipper inn fra klokken 14.00.

For å sikre en suveren og unik kaffeopplevelse for hver eneste kunde, den såkalte ”Starbucks Experience”, har mange av de ansatte i Starbucks blitt opplært på Starbucks-skolen i London. I godt over en måned de blitt lært opp i alt fra baristakunst til kaffekjedens historie.

Starbucks i Oslo City vil bli etterfulgt av flere butikker i både Oslo, Trondheim og Bergen i løpet av 2013. Samtidig fortsetter jakten etter flere gode beliggenheter i norske og svenske storbyer.

– Vi gleder oss til å gi Oslos innbyggere den gode Starbucks-opplevelsen, og markerer med denne åpningen at arbeidet med å etablere Starbucks i Skandinavias største handelssentra for alvor er i gang, sier direktør for Starbucks Skandinavia, Joannis Vendrig. Han ser frem til å se utviklingen på Oslo City, og vil utnytte erfaringene herfra når nye Starbucks-kaffebarer skal etableres i andre byer i Norge og Sverige.

 

### Last ned pressemeldingen som pdf HER

 

Om Umoe Restaurants
Umoe Restaurants er et ledende restaurant-selskap i Skandinavia med 320 restauranter og kafeer. Selskapet har en årlig forventet omsetning på om lag 4 milliarder kroner, og 7000 ansatte fordelt på kjente merkevarer som Peppes Pizza AS, TGI Fridays og Burger King samt Blender AS, som er en tilbyder av mat- og drikkekonsepter til kjøpesentre og flyplasser. Umoe Restaurants eies av Umoe-Gruppen, et selskap eid av Jens Ulltveit-Moe og hans familie. Umoe-Gruppen har hatt virksomhet innen offshore- og maritim industri siden oppstart i 1984. www.umoerestaurants.no

Om Starbucks
Siden 1971 har Starbucks Coffee Company vært opptatt av etiske innkjøp og brenning av arabisk kaffe med den høyeste kvaliteten i verden. Med butikker i over seksti land er selskapet i dag den fremste på brenning av kaffebønner og forhandler av spesialkaffe. Gjennom selskapets forpliktelse til dyktighet og tydelige, internasjonale, retningslinjer, får hver eneste kunde en unik Starbucks-opplevelse hver gang de besøker en Starbucks. www.starbucks.com.

For mer informasjon, vennligst kontakt :

 

Starbucks Scandinavia

Joannis Vendrig: 934 69 749

joannis.vendrig@starbucks.no

28.05.2013